נוח לאדם שלא נברא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/24 12:04 כו בטבת התשפד

שאלה

שלום ותודה לכבוד הרב העונה.

האם "נוח לאדם שלא נברא" גם לגוי או רק ליהודי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה מתוך לשון הגמ' "לאדם" משמע כל אדם, רק כשכתוב "האדם" הכוונה היא לישראל. לכן נראה שגם לגבי גוי שמחוייב רק בשבע מצוות בני נח, גם זה קשה להם כפי שהגמ' בסנהדרין אומרת שלא יכלו לשמור אפילו ז' מצוות ומכאן שנוח שלא שלא נברא, וכעת יפשפש במעשיו.

עיין עוד בהסברו של הרב הוטנר https://www.daat.ac.il/chazal/maamar.asp?id=82. שהעמיד את המימרא על כל העולם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ