שמירת שבת בבית שלא כנראה שומרים שבת כהלכתה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/01/24 00:47 כג בטבת התשפד

שאלה

הבן שלי עומד להתחתן עם בחורה שגרה ברחובות ואנחנו גרים בנתניה.אני ואשתי הלכנו לפני חודשים להכיר את ההורים של הבחורה נראה לנו מוזר האבא של דתי עם כיפה הולך לבית כנסת הבעיה זה האמא היא לא נראית בכלל דתיה לובשת מכנסים שאמרנו להם שאנחנו רוצים מחיצה באולם הם התנגדו בתוקף שלא תהיה מחיצה אני ואשתי מפחדים שבשבת הם לא שומרים את השבת מפחדים שהבן שלנו יחזור בשאלה כמו שהחזרו את החתן הראשון שלהם .האם מותר לתת לבן שלנו ללכת לעשות שבת אצלם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב לחתונת הבן עב"ג.

העיקר הוא לא ההורים שלה, אלא איך הכלה מתנהגת אם היא חזקה ביהדות ושמירת תו"מ. לכן אם היא חזקה אנו מקווים שיהיה בית נאמן בישראל, אם איננה מקיימת, מה משנה כיצד ההורים שלה מתנהגים.

שוב ברכת מזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ