דרוזי במשטרת ישראל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/12/23 13:39 טז בטבת התשפד

שאלה

האם דרוזי שנהרג במלחמה כשוטר או חייל בקרב מול מחבלים, האם נחשב כהרוג מלכות? ואיזה "זכויות" יש לו כמי שנפל או נלחם עבור עם ישראל, גם אם נפל בקרב וגם אם לא נפל בקרב?

תשובה

שלום וברכה

אני לא מבין את השאלה

בוודאי שהוא נחשב כהרוג מלכות, בשל היותו נלחם למען עם ישראל ולמען מדינת ישראל.

לגבי "זכויות" - על הארץ יש לו את אותן זכויות בדיוק כמו לכל חייל צה"ל אחר שנפל.

ובשמיים ? לא הייתי. לא יודע. אולם מעריך שבוודאי שכן: "כל מי שנלוה עלינו מן האמות כיחיד יבואהו מן הטוב אשר ייטיב עמנו האלוה" כתב ריה"ל.

כל טוב