נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/12/23 16:12 יג בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני לא רוצה לשמוע מה ההשלחות כי כל הנושא הזה מאוד מפחיד אותי

הסבר:

כבר שנתיים כמעת כל מחשבה שלי מתחילה במילה "נודר" או "אני נודר" וזה נדרים שאני לא רוצה לנדור. חלק זה נדרים שטוטיים כמו לא לראות סדרה כמה פעמים ביום אחד או אחרי שעה מסוימת. חלק מהנדרים מפחידים אותי אז אני לא יפרת אותם.

שאלות:

האם ניתן לחפר על נדר שלא קויים/אופר?

אם כן. איך?

אם נודרים נדר שסוטר נדר אחר עדיין צריך לקיים את הנדר האחר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לגבי נדרים יש רק דרך אחת והיא לא לנדור או להודיע לפני כל נדר הוא בלא נדר, זאת היא העצה הנכונה ואותה יש לשמור.

נדר שאדם עבר על נדרו הוא מעוות לא יכול לתקון, ולכן הדרך היא לומר שכל מה שאני נודר הוא בלא נדר ולא מקבל זאת כנדר.

חלק גדול מהנדרים שאתה הזכרת במכתב הם לא נדר אלא מה שמוגדר "נדרי הבאי" שהם לא חלים ולא קיימים. אבל כדי לא להכנס לספקות יש לומר תמיד "בלא נדר".

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ