כלים שלא הוכשרו האם מותר לאכול מהם?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/12/23 16:16 יג בטבת התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב וערב טוב!

המשפחה שלי חזרה בשאלה לפני כמה שנים ואני לפני שנתיים בערך פחות או יותר חזרתי בתשובה. והכלים בבית לא הוכשרו. (אולי הכלים הישנים כן הוכשרו עוד מהתקופה לפני שההורים שלי חזרו בשאלה) אבל רוב הכלים לא.

האם צריך להכשיר אותם? ואיך? (רוב הכלים מזכוכית ונקנו באיקאה או פוקס הום וכל החנויות האלו שיש בארץ!) והאם מותר לי לאכול מהכלים?

תודה רבה רבה אני מאוד מעריכה על השקעת הזמן במענה לשאלותיי.

בשורות טובות. ושוב ממש תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לטבול את כלי הזכוכית לפני השמוש (אם לא נטבלו בעבר). במקום של ספק האם הכלים טבולים (מהתקופה הקודמת), אפשר להקל ולאכול ללא טבילה, כשאין אפשרות להטביל.

בד"כ כלי זכוכית אין בהם בשר וחלב חם ביחד, אבל אפילו אם יש, לדעת הספרדים אין זכוכית בולעת ואין צורך להכשיר, ואילו לאשכנזים הכלים נאסרים וצריך להכשיר, אבל במצב בעייתי כפי שאת מתארת, נראה שאפילו אם את אשכנזית אפשר לסמוך על הדעות שכלי זכוכית אינן בולעים.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ