אקנה טיפןל בשבת-המשך שאלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/12/23 16:19 יג בטבת התשפד

שאלה

יש טיפול שצריך לעשות בבוקר...אם רק שוטפים ולא שמים כלום העור יכול להוציא שומן וזה עלול להזיק ולהחמיר..לכן שואלת האם יש היתר לסוג מסויים מבחינת מרקם או דרך ההנחה על הפנים את המשחות..,הבנתי שאפשרי לשים משחה לא בצורת מריחה ושמותר לשים דברים במרקם נוזלי..האם הדבר נכון?,(אם זה רלוונטי-עדות המזרח),תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מרקם נוזלי - אין בו בעיית ממרח, וכן אם שמים לא במריחה אלא כעין גבשושית ומתמרח מאליו. אבל כל זה שיש אמנם בעיה רפואית שהתירו לרפואתה בשבת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ