שמות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/12/23 22:12 יא בטבת התשפד

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב,

סבתא שלי היא זו שבחרה לי את השם לוסיה, סבתא שלי ילידת ארגנטינה שעלתה לארץ והתגיירה ביחד עם אימי. אבא שלי טוען שעליי להחליף את השם כיוון שהוא לא שם יהודי ולכן השם לא מומלץ אבל אני מעדיפה לשאול כאן.בגוגל כתוב שהשם מסמל אור וגם על פי הקבלה השם מסמל אור וזוהר, האם זה אומר שזה בסדר? אני יכולה להמשיך להיקרא בשם זה? תודה!

תשובה

בס"ד

של ו ם וברכה

השם לוסיה איננו שם יהודי, לכן רצוי להחליף את השם לשם יהודי אמיתי. אפשר את השם 'אורה', ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר, אנו זקוקים בימינו להרבה אורה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ