דיון הלכתי בין רבני הציונות הדתית לרבני החרדים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/12/23 21:04 יא בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב ותודה על הזמן שאתה מקדיש לקרוא את זה:)

מדוע רבני הציונות הדתית לא מקיימים דיון הלכתי-תורני עם רבני החרדים בסוגיות שבהם אנו חלוקים. כגון: היחס למדינת ישראל, צבא... ? (גם לבית הלל ובית שמאי היו מחלוקות ששניהם צדקו בו בזמן, אך הם הגיעו להכרעה ולכלל העם איך לנהוג)

תודה!

תשובה

שלום וברכה

לצערי, דיונים ישירים לא מתקיימים בנושאים אלה.

יש לכך הרבה סיבות.

נראה לי שהעיקרית שבהן היא תחושת בעלות הבית של העולם החרדי, שסובר שהוא לא יכול לקבל שום דבר מדיון כזה.

חבל.

במקביל, ישנן המון צפיות ותגובות מכיוונים שונים של העולם החרדי לשיעורים של רבנים שמועלים ליוטיוב, כך שיש תחילתה של הפריה הדדית.

כל טוב ותקווה לשינוי