סיגריות וזוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/12/23 12:35 י בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

זוג טרי נשוי

בעלי התחיל לעשן כשהתחילה המלחמה והדבר מתסכל אותי בעיקר מבחינת הסכנות וההשלכות.

כשהוא מגיע לאפטר הוא כן מכבד אותי ולא מעשן לידי או בכלל. אך בשאר הזמן כן והמחשבה על זה לא מרפה ממני.

הוא יודע שיש לי שריטה בנושא אך עדיין החליט לבחור בזה, משיחות שעלו עוד לפני בינינו נאמר שזה משהו שיכול להרחיק אותי מאוד מקשר זוגי, וכך קרה. מספר פעמים אמרתי שזה פוגע בנו אך בוחר להמשיך.

המחשבה על זה לא מרפה ממני וזה משליך מאוד על הקשר שלנו.

מה עלי לעשות כדי להפסיק לחשוב על זה?

תשובה

שלום

דבר ראשון אני מציע להודות לה’ מכל הלב שזכית בבעל שמשרת את עם ישראל, ושאתם זוכים יחד לקחת חלק במלחמה הזאת.

שנית תודי לה’ שזכית בבעל שמתחשב בך ולא מעשן כשהוא בבית, למרות שברור שזה לא קל לו.

שלישית, אני מציע ללמד עליו זכות, ולהפנים שיש מצבים, כמו מלחמה למשל, כשהלחץ והאווירה מגבירים מאוד את הצורך בעישון, בטח אם כולם מסביב מעשנים, שאז הרבה יותר קשה לא לעשן.

רביעית, אני חושב שכדאי להשקיע בהבנה שהבריאות שלו, אם כל מה שזה מאוד חשוב לך, היא עניין שלו. כמובן שזכותך שזה לא יפגע בך, אבל ביחס אליו, זה עניין שלו.

חמישית, מאוד ממליץ, בסיום המלחמה, לשבת על הנושא ביחד, באווירה נעימה, בלי תביעות ובלי האשמות, אלא רק בהקשבה אחד לשניה, של הצרכים והקשיים, ואת תציעי לו, שאם הוא רוצה וצריך, את מוכנה לסייע בכל מה שהוא ירצה, בתמיכה בתהליך הגמילה. אם הוא ירצה כמובן.

שישית, ממליץ מאוד, עכשיו ובהמשך, להתמקד בכל הטוב שיש בו, בטוב של שניכם יחד ובטוב של עם ישראל, שאתם חלק ממנו.

בהצלחה רבה ובשורות טובות

שבת שלום