מה הרב מסיק מהאחוז הגדול של הנופלים משלנו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/12/23 17:18 ט בטבת התשפד

שאלה

שלום לרב שרלו,

רציתי לדעת מה בעצם צריך להסיק מהמספר הגדול של הנופלים מהציונות הדתית, ולמה כל כך שונאים אותנו.

תשובה

שלום וברכה

אוי…

מאה אחוזים של הנופלים הם ״שלנו״.

כל הנופלים הם מאיתנו.

כך אני חש. כך אני חי. כך אני מציע לך לחיות.

אלה כולם בני עמי (עם חלקם הקטן אני שותף רק בהיותנו אזרחי אותה מדינה), ועל כולם אני נקרע, ולבי שותת כאב ודמעות.

עליהם, על המשפחות. על הסובב אותם. על כל האומה.

יש משמעות מסוימת גם לאחוז הנופלים מהציונות הדתית, אבל היא כל כך לא חשובה עתה - היא דומה לפרשיות השבוע, במובן של היותנו מורכבים משבטים שונים, אבל חשיבותה מזערית מול כלל ישראל, כלל לוחמינו, כלל החיילות והחיילים, והיותנו עם אחד.

אל נא ניכנס לספירה הזו.

ואל נא ניכנס ל״שונאים אותנו״.

זה לא נכון. חבל בכלל לפתח שיח כזה.

אנחנו קרואים למעשה הפוך. לפיוס. לקירבה. ל״כולנו בני אב אחד נחנו״.

שם נמצא אור הגאולה.

כל טוב