סדר ההזכרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/12/23 12:56 ח בטבת התשפד

שאלה

היי, רציתי לשאול לגבי איך הולכת הזכרה, איך הולך הסדר שלה.

ראיתי בכל מני אתרים והכל נורא מבלבל. באחד אומרים ככה באחד ככה אז רציתי תשובה חד משמעית

האיש נפטר ונקבר ביום רביעי, אבל הקבורה הייתה בשעה 8 בערב ולכן נאמר לי שזה נחשב יום חמישי. ההזכרה היא מחר ורציתי לדעת איך ילך הסדר. קודם קדיש? תהילים? ראיתי שצריך גם פסוקים עם האותיות של השם אז צריך לפי סדר הפסוקים או סדר האותיות בשם (השם הוא לאוניד אם זה משנה משהו) האם אפשר כל פסוק?

אם יש עוד משהו שצריך להוסיף שחכתי אשמח לדעת, תודה רבה

נ.ב

אף אחד מאיתנו לא יודע ארמית ולא יכול לקרוא קדיש בצורה נכונה מדי וכנל לפסוקים האחרים. יש משהו לעשות עם זה או שפשוט לנסות כך?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תנוחמו מן השמים

סדר האזכרה הוא פרקי תהלים לג, טז,יז כפי הסדר הכתוב בסידורים. לאחר מכן פרק קיט לפי האותיות. ל, א ו, נ,י, ד כל פרק הוא 8 פסוקים קצרים. לאחר מכן אומרים אל מלא רחמים ולאחר מכן קדיש.

תשתדלו ללמוד בבית את הקדיש. אפשר לבקש ממי שיודע להגיד שיגיד אתכם. לא ידוע לי על נוסח מתורגם.

נחמה במהרה

יהודה הלוי עמיחי