כשרות של סידור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/12/23 23:56 ח בטבת התשפד

שאלה

בשנתיים האחרונות התחזקתי, ברוך השם.

קיבלתי לא מזמן סידור לתפילה במתנה.

במהלך חג החנוכה, בתוספת שקוראים בתפילת עמידה 7 של יום שבת ראיתי שבתוספת לחנוכה חסרה אות מאחת המילים כך שהמילה השתבשה, זאת לא שגיאת כתיב, אלא, כנראה, שגיאת הגהה, לא רוצה חס ושלום לפגוע או לפגום בקדושת הסידור, אך האם הסידור כשר לשימוש?

יש לציין שהשגיאה מופיעה רק בתוספת לחנוכה בתפילת עמידה של שחרית ומוסף של שבת, השגיאה, כלומר, האות החסרה היא רק במילה אחת, אך היא מופיעה פעמיים בסידור.

אשמח לדעת מה לעשות.

אגב. במקומות אחרים בסידור באותה תוספת, תפילת עמידה של יום חול, תפילת מנחה וערבית של יום חול ותפילת המזון הכל תקין.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הסידור כשר לתפילה, כשם שאפילו חצי סידור כשר לתפילה, עאכו"כ שכל הסידור נמצא ויש טעות אחת, אין זה מעכב את התפילה.

יהי רצון שיתקבלו כל התפילות

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ