לימוד הלכות טהרה ויחסי אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/12/23 07:13 ו בטבת התשפד

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

ברצוני לשאול אם אני עושה נכון,

אני בן 21 לומד תורה שומר ברית שמירת העיינים שומר נגיעה וגם עם טלפון עם הגנה ברוך השם,

אני מתכוון ורוצה בעזרת השם יתברך לצאת לשידוכים בחצי שנה הקרובה בעזרת השם ,

אני שומע המון על שיעורי תורה בעיניים של שלום בית זוגיות נכונה איך לחפש את הזוויג הנכון ואיך לעבוד על המידות כדי להיות הכי מוכן בעזרת השם,

השאלה שלי היא ממש מעניין אותי עניין הטהרה ואיך החיים כאשר מתחתנים כגון יחסי אישות והלכות טהרה , האם זה כדי ללמוד כדי להגיע הכי מוכן לחיי הנישואין בעזרת השם או שהרב סובר שהכל בזמנו ובעיתון ואין להקדים את המאוחר

,תודה רבה כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום רב

נכון ללמוד אודות חיי אישות כדי להגיע מוכן לחתונה. אבל בגלל רגישות הנושא ראוי לעסוק בכך כאשר החתונה כבר על הפרק, כשיש בת זוג ונקבע תאריך לחתונה.

לשם כך יש מדריכי חתנים שמלמדים את הנושא ומוסיפים הדרכות אישיות לכל חתן. הם יכולים להיות כתובת נוחה גם אחרי החתונה.

לסיכום, אחרי שתמצא בת זוג ותחליטו להתחתן, תחפש מדריך חתנים מתאים ותלמד לקראת החתונה.