אני הייתי אברך 10 שנים ועכשיו התגרשתי ואני לא שומר כלום האם אני צריך להוריד את הכיפה או לא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/12/23 06:01 ה בטבת התשפד

שאלה

אני כיום לא שומר כלום האם להוריד את הכיפה

תשובה

שלום

לא יודע מה כוונתך ב'לא שומר כלום'. לא חושב שיש אדם מישראל שלא שומר כלום. בטוחני שאתה נמנע מלגנוב, לרצוח, לקלל, לפגוע בכוונה באנשים וכו'. ומן הסתם יש עוד הרבה דברים שאתה מקיים.

אם אתה לא שומר כלום כהגדרתך, מדוע אתה שואל רב אם להוריד את הכיפה? אתה מבין שבצורה זו או אחרת איכפת לך מעמדת התורה?

לגופה של שאלה, כדאי לדעתי שתמשיך לחבוש את הכיפה, אלא אם כן מדובר במקרה יוצא דופן שבו חס וחלילה חס ושלום אתה ממילא מבצע עבירה במקום שיש בו עוד אנשים, ויש חשש ממשי שבגלל הכיפה יתחלל שם שמים, שאז יש מקום לומר שאולי נכון להוריד, ובוודאי עדיף לשים כובע או משהו מעין זה.

בע"ה אני מאחל לך שתזכה לשוב בתשובה שלימה, גדולה ומתוקה לאבא שבשמים.

כל טוב ובהצלחה