מעשר כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/12/23 18:55 ט בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

פתחתי חברה חדשה והרווחים של החברה נשארים בתוך החברה עצמה אם עדיין אני לעשר מזה ,אפילו שהרווחים לא נכנסים לי לחשבון ואני לא רואה כסף מזה ? בשלב הראשוני רוב הכסף הולך על תפעול ושיווק בלבד ואין ביכולתי להפריש מזה מעשר מחשש שזה יפגע בחברה והמשקעים . חשוב לי לציין שוב שהכסף לא מגיע אלי ואני לא מתפרנס מזה בשלב הזה ,הכסף משמש נטו לבנית החברה והקמתה. האם בכל זאת צריך לעשר כספים מהרווחים ?

תודה גבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שיש חובה לתת מעשר כספים, זה שהכסף מועבר לחברה זה בגלל שאתה מנהל החברה מעביר את הכסף לחברה, אבל כשם שהעברת לחברה יכולת לקחת לעצמך, לכן זה כסף שלך שהועבר לחברה, ועל כן חייב במעשר כספים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ