צניעות ונדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/12/23 20:37 ד בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב, עלתה לי שאלה בנושא הצניעות ונדר.

הבנתי שיש מקלים לאישה רווקה ללכת עם שיער פזור. עד עכשיו השתדלתי ללכת רק עם שיער אסוף ולאחרונה אני רוצה להתחיל ללכת גם עם פזור, האם יש פה בעיה של נדר? (כי הבנתי שאם עושים 3 פעמים מנהג טוב זה נקרא כנדר).

אודה לתשובתך, גאיה.

(אם זה משנה אני ספרדיה)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השו"ע הכריע שהדבר מותר (סי' עה, סעי' ב) וכן הכריע המ"ב, על כן לדינא בודאי בתולות יכולות לצאת בשער פרוע. אמנם המג"א הביא מספר דעות מחמירות ובכף החיים הביא דבריו ולא הכריע כמותו. על כן ברור שיש דעות שהצריכו איסוף אבל לדינא אין צורך באיסוף שער בין ספרדיות ובין אשכנזיות. מלבד קהילות מיוחדות שנהגו במנהגים מסוימים, ואז יש לדון על מנהג קהילה שיש בזה נדר, ואם רוצה לשנות יכולה לשנות על פי התרת נדרים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ