פגיעה בממון או בנפש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/12/23 18:58 ט בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, שכרנו דירה אצל אנשים בעלי יחידות דיור פרטיות. תוך זמן קצר התגלו ליקויים המהווים סכנת נפשות (ענייני חשמל, רטיבות וכו) והתברר שאין במקום טופס 4 ולכן חוקית זאת עבירה כי יש סכנה לנפש ואסור להם להשכיר. הצלחנו לסיים את החוזה ולברוח משם, אבל הם ממשיכים להשכיר לאנשים ביודעין שזה אסור. מצד אחד אנו לא רוצים לגרום להפסד ממון של האנשים, מצד שני אנו חוששים לשלום השוכרים כי יש סכנה ממשית ושחלילה לא יקרה אסון או פגיעה בנפש/בבריאות. האם להודיע בעירייה לפיקוח (אפשר בעילום שם לבקש שיבדקו) או לא לעשות כלום? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אתם יודעים על סכנה במקום יש חובה לדווח לגורמים המוסמכים שיכולים לטפל בכך. טופס 4 בפני עצמו איננו מורה על סכנה, רק אם אתם יודעים על סכנה יש לדווח ולהציל את הדיירים הבאים אחריכם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ