זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/12/23 15:54 א בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אשמח לפני שאתה עונה על כל השאלות שתיהיה ברוח טוב כדי לתת לי תשובות מורחבות ומספקות אני אודה מאוד ????

אני בן 14, מגיל צעיר אני לא שומר את הברית בכלל,

קיימתי הבטחה עם ה' שאם אצליח שבוע לשמור הברית הוא יתן לי מישהי להיות איתה שתגדל איתי באהבת ה'.

ולאחרונה אני הצלחתי לשמור את הברית במשך שבוע שלם ובאמת קרה מקרה ושאלה אותי נערה את הפרטים שלי וידעתי שהקב"ה שלח אותה אליי.

עברו שבועיים ובאמת שמרתי את הברית בקלות וכמובן שגם התחזקתי המון, בלילה האחרון נשברתי והוצאתי זרע לבטלה פעמיים (חשוב מאוד לציין שזה קרה עם הציצית שהייתה עליי)

יש לי כמה שאלות:

1 - מה קורה לבן אדם כשהוא שומר את הברית

2 - מה קורה לבן אדם אחרי שהוא הוציא זרע לבטלה

3 - האם הציצית טמאה ואני אמור להביא חדשה? (אין עלייה שום זרע)

4 - איך אוכל לתקן את הזרע לבטלה

שוב, אשמח שתענה על כל השאלות בצורה מורחבת כדי שאדע כל פרט ופרט.

(בקשה קטנה וחשובה): אשמח אם תצרף תפילות לפרנסה בשפע

שיהיה לכל עם ישראל בריאות בשפע

אמן.

תודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. אדם ששומר ברית זוכה ללכת בדרך של קדושה וטהרה.

2. אדם שהוציא זרע לבטלה צריך לעשות תשובה: להצטער על מה שעשה ולהשתדל לא לחזור על כך.

3. זרע לא פוגע בשום דבר. אם הזרע רטוב צריך לנגב אותו.

4. התיקון הוא בעשיית תשובה כמו שהסברתי בתשובה 2.

תפילות לפרנסה את יכול למצוא ברשת כמו התפילה להלן: https://www.tfilah.org/tfilot/parnasa/

לבסוף שתי הערות:

1. בגיל ההתבגרות יש ליצר המין הרבה כוח והשפעה לא קל ולא פשוט להגיע לשמירת ברית מלאה בלי נפילות. חשוב לא להתרגש יותר מדי מכך אם יש נפילות. אחרי נפילה מתאוששים, קמים, מתחזקים וממשיכים לשמור את הברית.

2. אסור לבנות אמונה על ניסים. יכול לקרות שפעם אחרת תבטיח לד' משהו והוא לא יקרה. לפעמים ד' מנסה את האדם בכך שהוא לא נותן את מה שהאדם מבקש. המאמין התמים מתגבר על קשיים כאלה וממשיך להאמין ולדבוק בד' גם אם ההבטחות והבקשות לא נענות לרצונו.

עשה חיל בעזרת ד'!