שמירה על מחבלים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/12/23 01:23 א בטבת התשפד

שאלה

שלום וברכה.

אני משרת בשירות מילואים כרגע באחת המכלאות שם נמצאים מחבלי הנוחבה שמסגירים עצמם/ נעצרים בימים האחרונים.

רציתי לשאול אם זה בסדר להכות אותם בכאפות בעיטות וכו על מנת להפחיד ולייצר הרתעה וכן את אלה שבודקים גבולות.

תשובה

שלום

אתה משרת בצה"ל, וכמו בכל תחום אחר, אתה מחויב להתנהל על פי הוראות הצבא ופקודותיו.

האם מגיע לבני העוולה המנוולים סבל ומוות? בוודאי, אבל זה תפקידם של צה"ל ושל רשויות השלטון לעשות זאת, ולא של הפרט.

אי אפשר שכל אחד יתנהל כפי שנראה בעיניו, גם אם המעשה עצמו צודק, כי זו הדרך הבטוחה להגיע לאנרכיה.

לפעמים מעשה שהוא צודק, ואפילו מועיל באופן נקודתי, הוא מזיק ברמה הכללית, בגלל כל מיני השלכות שיש לו.

מה עוד, שזה יכול גם לסבך אותך ברמה האישית.

כל טוב ובהצלחה