פלייסטיישן וביטול תורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/12/23 09:15 א בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש היום משחקים במציאות רבודה בפלייסטיישן שהם גם משחק וגם גורמים לבן אדם לעשות ספורט כי צריך להתכופף ולעשות פעולות עם הידיים, וזה גם מחדד את המוח, אין שם מראות אסורים, האם אפשר לכוון לשם פעילות ספורט כדי לשמור על הבריאות? או שזה נחשב ביטול תורה? כי אני פשוט לא אוהב לעשות ריצות וללכת לחדר כושר זה משעמם אותי.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

צריך לאזן בין קודש וחול.

קודש: תפילה.

לימוד תורה = לפי כשרונו ולפי כוחו הרוחני של אדם ולעולם ילמד אדם במקום שליבו חפץ.

קיום מצוות = מי שיש לו כשרון וסבלנות ללמוד תורה יקדיש יותר זמן לתורה. מי שאין לו סבלנות לתורה יכול להקדיש יותר זמן לקיום מצוות שאין להם שיעור כמו גמילות חסדים, ביקור חולים וכד'

חול: פרנסה, שינה, אכילה, פעילות גופנית בריאה...

פעילות פנאי: לנגן או לשמוע מוזיקה; לצייר; לקרוא; תחביבי מלאכות כמו נגרות; להתעניין בצפרות וכד'. בתוך כך לשחק משחקים כשרים כאלה ואחרים.

אנחנו נשאלים: 'קבעת עיתים לתורה'? יש פער בין אדם שמקדיש חצי שעה לתורה ושלש שעות למשחק ומי שמקדיש חצי שעה למשחק ושלש שעות לתורה. כל אדם צריך להכיר את עצמו, להיות אמתי ובהתאם לכך לחלק את זמנו כדי שיוכל לומר ביושר שהוא קובע עתים לתורה.