היכן נמצאת הנשמה לאחר שנפטרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/23 09:05 כח בכסלו התשפד

שאלה

שלום

אני בן אדם דתי מאמין אבל מאז שאימי נפטרה עולים בי כמה שאלות:

מה קורה כשאדם נפטר היכן נמצאת הנשמה? האם היא מסתכלת מהשמיים על המשפחה שלה ?

האם יש בוודאות עולם הבא? האם הנשמה ממשיכה לחיות? האם היא מרגישה את בני משפחתה?

אני כמובן מאמין שכן אבל אשמח לשמוע את תשובת הרב, אני כמובן מתפלל 3 תפילות ביום ואומר קדיש.

אשמח לתשובה

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתאיר לך המציאות באבלך.

אנחנו יודעים מעט מאוד על מה שנעשה מחוץ לעולם הזה. על אף שהדבר אינו מופיע בתנ"ך במפורש, יש בנו אמונה מלאה לכך בהישארות הנפש, וזהו חלק בלתי נפרד מהאמונה היהודית. ברם, אין אנו יודעים מה עובר עליה. יש מקורות מסוימים בדברי חכמינו הקדמונים כי המתים יודעים מעט ממה שקורה בעולם, אבל אין לנו כלים להבין מהי אותה "ידיעה" שיש להם

האמונה בעולם הבא היא אחד היסודות הבסיסיים ביותר של היהדות. המשנה אומרת במפורש "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא", והיא מלמדת בכך שהמוות הוא למעשה פתיחת דלת לעולם שבא אחרי העולם שאנו חיים בו. הנשמה ממשיכה להתקיים, אם כי לנו אין יכולת להבין מהו קיום ללא גוף.

ובמה אנחנו כן מתמקדים ? אנו מתמקדים בעיקר במה שהנפטר הותיר בנו – מה שהוא זרע בתוכנו ואנחנו מצמיחים את המשכו, ובכך אנחנו ממשיכים את זכרונו בעולם הזה ממש.

כל טוב ותנוחמו מן השמיים