ברכת המזון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/12/23 18:45 כו בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב

בטעות שברכתי ברכת המזון שחכתי להגיד משהו וכבר עברתי אותו אז חזרתי ואמרתי אותו ובמקום לחזור לאותו מקום שהפסקתי אמרתי שוב מהתחלה הכול עכשו רציתי לישאול עם עשיתי נכון ואם לא אך לתקן את זה ומה הדין ואם אתה יכול לתת לי עצה אך שזה לא יקרה שוב

תודה רבה הרב

תשובה

שלום

כאשר יש טעות בברכת המזון, צריך לחזור לתחילת אותה ברכה.

כיון שחזרת מהתחלה, פשוט להתחרט על זה, להתוודות לפני ד' ולקבל על עצמך להשתדל שזה לא יקרה.

העצה הפשוטה היא פשוט לברך בנחת מתוך ברכון או סידור ולהשתדל לכוון למה שאומרים. זה ממעיט את הסיכוי לתקלות.

כל טוב וחנוכה שמח