מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 17:13 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום רב,

אני עוסק מורשה ויש לי חשבון אישי עסקי שאליו אני מקבל הכנסות ומוציא הוצאות של העסק לפי הרווחים שלי.

יש לי חשבון משותף עם אשתי והיא שכירה.

כיצד אני אמור לעשר ?

היא אמורה לעשר 10% מההנכסות שלה - אבל איך אני עושה חישוב ?

ביטוח לאומי/מה הכנסה/הוצאות וכו

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשתך צריכה לתת 10% מהנטו (מס הכנסה ובטו"ל, קופ"ח וכדו') אלו דברים שאדם חייב לשלם והם יורדים מהחשבון. אבל קרן השתלמות ולימודים שונים הם כלולים במשכורת שחייבת במעשר כספים. גם לגביך לפי ההכנסות שלך (בנכוי מס הכנסה, בטו"ל, קופ"ח) יש לתת מעשר כספים. עדיף לתת כל חודש ולא לחכות לתאריך מאוחר יותר.

הוצאות מיוחדת לת"ת שלך או של הילדים אינם חייבים במעשר כספים, ולכן אם אתה נותן לילדים תגבור בשעורי תורה כל זה לא חייב במעשר כספים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ