דעת ערוך השולחן בשיעור ביצה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/12/23 21:40 כו בכסלו התשפד

שאלה

שאלה:

שלום כבוד הרב, שאלה שעלתה לי תוך כדי עיון בנושא כזית בהלכה. הגעתי לשיטת ערוה"ש אך לא היה לי ברור לגמרי מה שיטתו. לכאורה באו"ח תפו ו-קסח דוחה את שיטת הצל"ח, ונראה מדעתו שצריך לשער בביצה בינונית של ימינו. מצד שני ביו"ד שכד נראה שהוא לא סובר שהביצים התקטנו, אך כן מסכים לצל"ח שמשערים בביצים גדולות, ואין לשער בביצים שלנו. אם כן, מה דעתו? תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלו וברכה

גם בדבריו סי' שכד ס"ק י, נוקט שיש לקחת ביצים הגדולים שבזמן הזה, והיינו הביצים (larg) אבל לא הקטנים (small), אבל אלו ביצים של ימינו שלא כדעת הצל'ח.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ