פתירת חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/12/23 09:08 כא בכסלו התשפד

שאלה

היי שלום כבוד הרב

אמא שלי חולה במחלה והיא חלמה שאני מחזיק ספר גדול לא יודעת להגיד בידיוק מהו ,

ואני רץ רץ לקרוא אותו לפני כניסת שבת ואז אמרתי לה אמא הספקתי דקה לפני כניסת שבת

לפני שבועיים אחות של אמא חלמה שאני יושב על כיסא של אליהו הנביא ומורח לאמא שלי שמן זית על הראש איפה שנמצאת המחלה

מזה אומר הרב

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. ובמקרה הזה נראה די ברור שהחלומות קשורים לחשש מהמחלה והשלכותיה.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מחלום והוא מוטרד ממנו, נכון שיאמר את הנוסח שמופיע בסידורים בברכת כהנים, או יעשה הטבת חלום בפני חבריו או קרוביו, ויכול כמובן לתת צדקה.

כל טוב