התחזקות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/12/23 07:46 כח בכסלו התשפד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב!

אני נערה מתחזקת ברוך ה, נולדתי דתיה אבל אני מחפשת משהו יותר והשיעורי מחשבת בבית ספר ממש לא מספקים אותי.

בזמן האחרון עלו לי כל מיני שאלות וספקות ואני ממש מפחדת על האמונה שלי.

אולי יש לרב רעיון איך אוכל ללמוד אמונה ועוד דברים לעומק?

אני שומעת הרבה שיעורי תורה על אמונה כל יום של כל מיני רבנים ומאוד עוזר!

אבל אני כבר כמה זמן ככה ואני חושבת שהגיע הזמן לעבור שלב ללמידה יותר מתקדמת, אני מאמינה שתמיד צריך להתקדם בחיים ולא טוב להשאר במקום הרבה זמן ותמיד יש לאן להתחזק יותר. ואני שואפת הכי גבוה שאפשר אבל בנתיים צריך להתחיל מאיפושהו.

אני לא מכירה את הדרך, ולא יודעת איך מתחילים בצורה רצינית ללמוד תורה, ממה להתחיל ומה נכון במיוחד כי אני אישה ואין לי מסלול ברור כמו לגברים. מה נכון ומאיפה להתחיל והאם יש מקום שבו אוכל ללכת לשמוע ממש שיעורים או ללמוד אבל גם יותר ברצינות ולא רק בקטנה משהו ברבדים עמוקים יותר? אני לא מכירה את הדרך, ואני מוסיפה ואמורת שאני מחפשת דרך שתמיד ממשיכה להעמיק יותר ויותר ולא נעצרת. אשמח להכוונה.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את ראויה להערכה רבה על השאיפה הרוחנית הממלאת אותך.

המקום שאת מחפשת נקרא "מדרשה". יש הרבה מדרשות, הן מיועדות לבנות 18 אחרי תיכון.

לעת עתה, מתוך כל השיעורים שאת שומעת, תבדקי מה יותר משמעותי לך. תתמקדי במורים, בנושאים, ובסגנון שיותר מתאימים לך.

בשמינית, תתענייני במדרשות השונות תחפשי את המקום שמתאים לך.

כאשר עולות לך שאלות וספקות את יכולה לפנות לרבניות או רבנים בסביבה שלך, את יכולה לפנות גם אלי, אשיב לך בשמחה.