לפעמים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/23 13:56 כא בכסלו התשפד

שאלה

לפעמים אני מרגיש שאין מה לצפות מהאל התנכי הוא לא מנהל את העולם טוב מצטער אבל אלוהים צריך לברוא עולם טוב יותר אבל הוא לא עשה את זה השטן תמיד נראה צודק בספר איוב מבחינה מסוימת נכון?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

במבט ראשוני ושטחי אפשר לראות הרבה עוול בעולם.

בדיוק בזה עוסק ספר איוב, בשאלה מדוע אנחנו מרגישים שיש בעולם סבל ורוע.

התשובה של ספר איוב היא שאלוהים מנהל את העולם בצדק וביושר, אנחנו לא מצליחים להבין זאת בגלל קוצר דעתנו.