שוכר שלא משלם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/12/23 23:13 כ בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני משכיר חנות והשוכר במילואים בגלל המלחמה. הוא לא משלם לי וטוען שלא יכול כי העסק כמעט סגור, יש עובד שפותח קצת חצי שבוע.

הוא גם אומר שלא יוכל לשלם בעתיד ורק אחרי המלחמה יוכל לפנות את הסחורה ולצאת בכלל.

האם מה שהוא עושה זה גזל ?

האם אני צריך לוותר על פרנסתי מהשכירות ?

הוא מציג אותי כחסר התחשבות שאכפת לו רק מכסף ואילו הוא צדיק גמור.

מה החטא ומה העונש כאן ?

תשובה

שלום לך,

זו שאלה בדיני ממונות וצריך לברר בבית דין שישמע את שני הצדדים.

אני משער שבחודש הקרוב הכנסת תתייחס לנושא כיון שזה מצב מיוחד ולא צפוי, ייתכן שאתה צריך לספוג חלק בגלל שהמלחמה היא כמו כח עליון.

בברכה בזהירות ובהערכה מיוחדת למגוייסים

דוד לוי