איך להתמודד עם חרדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/12/23 12:13 יח בכסלו התשפד

שאלה

שלום. אני סובל מחרדות כבר חודשיים רציתי לשאול מה אני יכול לעשות על מנת להתגבר עליהם אם ידועה

לך איזו תפילה או משהו שאני יכול לעשות. תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

חרדות זו בעיה פסיכולוגית לכן צריך לטפל בה אצל פסיכולוג.

אפשר וצריך להתפלל על כל קושי וכל סבל אבל תפילה לא יכולה לבוא במקום טיפול, תפילה לא מחליפה טיפול.

מי שיש לו חור בתקרה יכול וצריך להתפלל לתיקון החור. אבל התפילה לא יכולה לבוא במקום בנאי שיעמול לסתום את החור בתקרה.

אדם שיש לו חור בשן - יכול וצריך להתפלל לרפואה, אבל תפילה כזאת לא יכולה להחליף טיפול אצל רופא שיניים שיסתום את החור בשן.

כך אדם שיש לו קושי רגשי כמו חרדות יכול וצריך להתפלל לרפואה אבל תפילה כזאת לא יכולה להחליף טיפול אצל פסיכולוג.

מברך ומתפלל לרפואה שלימה בגוף ובנפש בתוך כל חולי ישראל.