הסבר להורים על הזרמים הליטאי והכיפה הסרוגה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/11/23 18:21 טז בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

זכיתי להתחזק בשנה האחרונה לאחר הנישואים שלי.

הגעתי ממשפחה חילונית ואמי היקרה אפילו ״לפעמים אנטי דת.״

סיפרתי לה על התהליך שאני עובר אחרי שנה שהסתרתי ממנה, והיא התחילה לאט לאט לקבל את זה. בין היתר סיפרתי לה שאני לומד גמרא פעם בשבוע אצל רב ליטאי.

אחרי שבועיים היא פנתה אליי ושאלה ״למה דווקא חרדים? למה לא כיפה סרוגה ? הפ קצת פחות קיצוניים לא ?״

אמרתי לה שהיא מוזמנת לקרוא על הזרם הדתי לאומי ועל הזרם הליטאי ואז להגיד לי למה היא יותר התחברה לפני שהיא נותנת את העצות באלו. לשמחתי היא הסכימה אבל לא ידעתי לאיזה ספרים להפנות אותה.

אני לומד אצל אותו רב כיוון וזכיתי וחבר שלי חיבר אותי אליו ויש לנו כימיה ואני נהנה ללמוד אצלו אבל מלבד זה אין לי חיבור מסוים לזרם כזה או אחר.

אני יודע שבדר״כ אנחנו לא רוצים לעמוד על ההבדלים כיוון ואנחנו רוצים להסתכל על החיבורים. אך אשמח בכל מקרה לקבל שם של ספר יסוד לכל זרם כדי שנוכל יחד לקרוא

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח.

לך - המתחזק.

לאמך - המאפשרת.

לצערי, אני לא מכיר ספרות שמציגה את הזרמים השונים, וסביר גם להניח כי מי שיכתוב ספרות כזו יהיה לא אובייקטיבי.

לגבי הזרם הציוני דתי - אני יכול להציע לקרוא את זה: https://www.ypt.co.il/4134. אבל גם זה נכתב בעיניים שלי, ובוודאי יש שיתארו אחרת.

אולי מישהו מהקוראים מכיר ספרות טובה בנושא זה ?

כל טוב