איך מתפללים תפילת שחרית? אני כבר קוראת ברכות השחר ומלכות שמיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/11/23 14:10 טז בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רואה בסידור שיש לי שהתפילות הם בעמודים שונים, ברכות השחר, תפילת שחרית ותפילת שמונה עשרה

אני אמורה לקרוא הכל באותו זמן נכון?

איך אני אדע איזה תפילות אני אמורה להתפלל בתפילת שחרית? או שקיים סידור לאישה עם כל התפילות ביחד?

אני אמורה לעמוד בכולה?

תפילת שחרית היא שונה מגבר לאישה? כי ראיתי תפילת שחרית לנשים שלא כללה את התפילה שרשומה שלי בסידור ב"תפילת שחרית"

זה לא מובן לי כל כך ,

ברכות השחר אני יכולה לקרוא לפני שאני מתארגנת כשאני קמה ומצחצחת ורק אחרי שאני מאורגנת לקרוא תפילת שחרית?

תודה

תשובה

שלום

א. לא חובה. לא להפסיק באמצע תפילת שמונה עשרה או קריאת שמע או ברכות, אבל אפשר להפסיק ביניהם אם יש צורך.

ב. כאן יש לך את מה אומרות נשים לפי העדות השונות - https://www.hidabroot.org/question/26445

ג. חובה לעמוד בתפילת 18, בברכות השחר אשכנזים נהגו לעמוד. ספרדים לא. בשאר התפילה אפשר לשבת.

ד. כפי הקישור ששלחתי לעיל, נשים נהגו לומר פחות דברים מגברים.

ה. יכולה לומר ברכות השחר, ורק אחר כך את המשך התפילה.

כל טוב ובהצלחה