אני רוצה לשתף את בן זוגי במה שאני מרגישה וחווה בסביבת המשפחה שלי אך זה עם לשון הרע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/11/23 10:48 יד בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני קוראת הלכות של לשון הרע ואני מנסה להתחזק בשמירת לשון הרע..

אני הרגע חווה קצת קושי בסביבת המשפחה שלי ואני רוצה וצריכה לשתף את בן הזוג שלי בזה, זה צריך לכלול מה משהי אמרה ועשתה ומי התערבה ומה אמרה לי וזה על משפחה וגם הורה..

אני לא יכולה להסתיר פרטים כי להעביר את זה ככה זה להעביר את רגשותיי במדוייק..

זה אסור לגמרי בגלל לשון הרע?.

זה יכול לגרום לו לרגשות ומחשבות לא חיוביות עליהם בוודאות.

ואני לא רוצה שזה יחשב לשון הרע מהצד שלו גם

תשובה

שלום

כאשר יש צורך לספר לשון הרע יש חובה לעמוד בתנאים שהחפץ חיים כותב בכלל י' בהלכות לשון הרע (וכן לגבי רכילות בכלל ט' בהלכות רכילות).

אחד התנאים, ואולי הבסיסי שבהם, זה שהדבר נעשה לתועלת.

כתבו הפוסקים שכאשר לאחד מבני הזוג יש צורך ממשי לשתף את בן/בת הזוג זה גם נחשב לדבר שנעשה לתועלת.

אבל כמובן שגם, ובמיוחד, במקרה הזה, חשוב מאוד להקפיד על כל הכללים האחרים, ולדייק בדברים, ולומר רק את מה שבאמת נצרך.

מצידו של בעלך זה אותו דבר, והוא כמובן חייב לדעת מראש שזה נעשה לתועלת, וכמובן להקפיד על הלכות קבלת לשון הרע (כלומר, במיוחד לא לקבל את הדברים כאמת מוחלטת, ללמד זכות על מי שמספרים עליו, לדאוג שאותו אדם לא יתגנה בעיניו, ובמיוחד שהיחס כלפי לא ישתנה).

יישר כח על הרגישות ועל הרצון הטהור לשמור על נקיות הלשון.

בהצלחה רבה