מוסריות כלפי מחבלים וחוטאים יהודים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/11/23 06:21 יג בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב שרלו,

בפודקאסט שבו התראיינת בערוץ כאן לפני שלושה שבועות, נשאלת על יחס למחבלים וציינת כי כלפי המחבל שבחר לאבד את צלם האנוש שבו - אפשר להתייחס באותה הצורה כחסר צלם אנוש, וגם אם אסייע לו זה לא יהיה מסיבות מוסריות כלפיו אלא כלפי עצמי.

האם יש להתייחס בצורה דומה גם לרוצחים יהודים או אנסים יהודים? שבנקודת המוצא שלי אני רואה ככאלו שאיבדו צלם אנוש

תשובה

שלום וברכה

לא ניתן לתת הגדרה מדויקת ל"איבד צלם אנוש".

נראה לי כדבר פשוט שאדם שרצח אדם אחר - עשה דבר נורא, אך מכאן ועד הגדרתו כאיבד צלם אנוש המרחק גדול;

וזה נכון גם לגבי אנסים.

מה שהיה בשמחת תורה הוא סדר גודל אחר לגמרי של התנהגות.

אבל, כאמור - אין מדובר בסוגיות בהן ניתן למתוח קו מדויק.

שלא נדע.

כל טוב