פיקוח נפש בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/11/23 00:35 טז בכסלו התשפד

שאלה

אשתי עוברת הריון חוץ רחמי וזה עכשיו מסכן את החיים שלה הרופאים נתנו לה זריקה בגלל שמצאו קריש דם שמסכן אותה ונתנו זריקה שתעזור לה עכשיו היא צריכה לאחר 4 ימים להגיע שוב לעוד זריקה עכשיו נתנו ביום שלישי והיום הרביעי יוצא ביום שבת אני צריך להיות איתה ואין מישהו אחר שיכול לנסוע איתה כי אנחנו גרים רחוק מאוד מבית החולים ולאחר הזריקה היא צריכה מישהו שיהיה איתה כדי לעזור לה כי זה חומר מטשטש גם , כבוד הרב זה חשוב לי מאוד אשתי היא במצב שהיא צריכה עזרה ואני רוצה לשמור עליה ושתחייה ושתוכל להביא ילדים שוב , ואני לא רוצה לחלל שבת . , תודה זה דחוף מאוד

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם היא צריכה לך וזה פקו"נ שאין מי שהוא אחר שיעזור לה, אפשר לנסוע איתה בשבת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ