תרומת ביציות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/23 07:34 ט בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רוצה לתרום ביציות לנשים יהודיות ורציתי לדעת האם הדבר מותר על פי ההלכה או אפילו רצוי ?

בשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה מאוד ורגישה מאוד.

היא לא מתאימה לתשובה קצרה, ועל כן אני כותב רק את ראשי הפרקים:

א. ישנה הקפדה מאוד גדולה בעולמה של תורה על יוחסין, והימנעות מערבוב וכדו׳. על כן, על אף שאפשרות זו לא הייתה קיימת בימי הגמרא, נראה מהלכות שונות הקשורות ביוחסין שחז״ל מאוד לא היו תומכים בכך.

ב. מצד שני, זו האפשרות היחידה של נשים מסוימות להביא ילד לעולם. בתרומה זו יש חסד גדול מאוד.

ג. גם אין הלכה מפורשת האוסרת זאת.

על כן, הדבר מאוד תלוי בנסיבות: אם יש לך ביציות מוקפאות שאינך מתכוונת להשתמש בהן; אם מדובר בתרומה לאישה שמשתוקקת להביא ילד לעולם; אם מדובר במי שאת יכולה לסמוך שהיא תיידע שהילד נולד מתרומת ביצית במקומות שעלולה להיות לתרומה זו התנגשות עם ההלכה וכדו׳ - אז זו זכות גדולה.

כל טוב