טעות בנוסח סיום תנ״ך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/23 07:28 ט בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב, לאחרונה זכיתי לסיים ללמוד את התנ"ך בבקיאות, את נוסח הסיום עשיתי לפי נוסח סיום מסכת אך בכל מקום שכתוב "מסכת ***" אמרתי "תורה נביאים וכתובים". לאחר שסיימתי לקרוא את הנוסח אחד החברים העיר לי שיצא ובטעות אמרתי "כשם שעזרתני לסיים תורה נביאים וכתובים, כך תעזרני תורה נביאים וכתובים וספרים אחרים" ויוצא לכאורה מדברי שיש תורה אחרת מלבד תורתנו.

רציתי לשאול עד כמה באמת בעייתי השגיאה שעשיתי בנוסח, ובמידה היא באמת בעייתית, כיצד עלי לכפר על זה?

תשובה

שלום וברכה

אינני מסכים עם החבר שלך.

אמרת יפה מאוד, ואתה רוצה לסיים עוד ספרים.

הלוא בפרשת השבוע שזה עתה קראנו משבח הקב״ה את אברהם אבינו עליו השלום: ״…וישמור משמרתי מצוותי חוקותי ותורתיי״.

האם החבר שלך יטען שהקב״ה אומר שיש תורה אחרת ?

כל טוב ויישר כוח על הסיום