גאולה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/23 13:40 ט בכסלו התשפד

שאלה

היי לרב , רציתי לשאול לגבי המשיח.. כל הרבנים אומרים שהוא קרוב למה דוקא עכשיו אומרים שהוא קרוב מה הסימנים? אני כל כך מחכה למשיח כל תפילה אני מבקשת את זה.. כי די מיצינו את הגלות ,אני כבר רוצה שהאמת תתגלה לכולם.. שיהיה צדק .. קשה כל כך כל המצב פה במדינה פשוט קורע את הלב.. אשמח לכמה דברי חיזוק תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נכון שתקופתנו היא 'אתחלתא דגאולה' - הדבר מתבטא בחזרה של רוב עם ישראל לארצו ובהפרחת הארץ. אבל אפשר שהמציאות הזאת תמשך עוד שנים רבות. כתוב (מלכים א פרק ו פסוק א) שעברו 480 שנה מיציאת מצרים ועד שנבנה בית המקדש בימי שלמה. כלומר מהכניסה לארץ ועד בניין המקדש עברו 240 שנה. כיום למדינת ישראל מלאו 74 שנים, לפי המודל הזה נשאר לנו להמתין עוד 166 שנים עד שיבנה המקדש השלישי.

בתנך, אחרי כיבוש יהושע מתוארת תקופת השופטים: העם מתרחק מדרכי ד', מסתבך עם אויבים מכל הצדדים, והמלכות מתעכבת. מכך עלינו לדעת שהמשך הגאולה תלוי מאוד בהתנהגות שלנו. לצערי המצב הרוחני - חברתי בדורנו צריך עוד תיקונים גדולים.