שאלות כלליות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/23 11:41 יז בכסלו התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני חוזר בתשובה ויש לי כמה שאלות 1. בעברי הייתי עושה כל מיני פעולות בשבת לדוגמה רואה טלויזיה... האם צפיה בסדרה שהתחלתי לראות בשבת מונעת ממני להמשיך לראותה? כלומר הסדרה נפסלה לצפייה בימי חול רגילים בגלל שהכרתי אותה בשבת (הנאה מחילול שבת)? מה אם אני לא זוכר אם ראיתי סדרה מסוימת בשבת? 2. בסדרה שראיתי אחת הדמויות נשבעה באלוקים )ככה זה תורגם). האם יש בעיה לצפות בסדרה בגלל זה? 3. בסדרות באנגלית לפעמים מקללים, והם אומרים כחלק מהקללה god. מוזר לי לראות / לשמוע שמקללים ומזכירים את אלוקים. תהיתי אם יש בעיה בנושא

תשובה

שלום וברכה

וברוך הבא.

א. הסדרה לא נפסלת לצפייה. הצפייה הוא מושג מופשט, ולא חפץ שנעשה בייצורו חילול שבת וכדו', ועל כן היא לא נאסרת כלל.

ב. אינני חושב שיש בעיה לראות סידרה שהשחקנים נוהגים בה שלא כשורה. למעשה, כמעט בכל סיפור יש גם כאלה שנוהגים שלא כשורה.

ג. בוודאי שלומר דברים קשים על God זהו עיוות איום ונורא.

כל טוב ושמחה