למה הקב״ה לא עשה לנו משהו פחות טראומטי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/23 08:03 ט בכסלו התשפד

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול בקשר לאסון שקרה בשביעי לאוקטובר , אלוהים עשה אסון נורא שכזה כדי שנלמד לקח אך למה הוא לא עשה זאת בדרךפחות אכזרית כגון רעידת אדמה קטלנית שזה פחות טראומתי ?

תשובה

שלום וברכה

לצערנו - אנחנו לא יודעים.

אין לנו כלים, אין לנו יומרה, אנחנו מכירים את מקומנו, ואין שום דרך שאנו מסוגלים להיכנס לעולמו של הקב״ה.

כאשר יש נבואה בישראל - זה תפקידה העיקרי. אבל כיום אין נבואה, ואין מי שיישלח על ידי הקב״ה לבאר לנו את המציאות.

ואין לנו אלא להחליף את השאלה שלנו:

במקום לשאול שאלות על הקב״ה, שכאמור - הן מותרות, אבל לא תהיה לנו תשובה - לשאול את עצמנו לאן אנחנו יכולים להוביל את הכאב הגדול הזה, ואיזה תיקון אנו מסוגלים לעשות בעולם כתוצאה מהטראומה הגדולה.

ולהצמיח.

כל טוב ובשורות טובות