7 ברכות באירוסין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/11/23 00:10 ט בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרבנים. נערה אשר עברה בבית הוריו של הבחור 7 ברכות . ומה שנשאר לאמור בחתונה "הרי את מקודשת לי ......... וכו') ולשים לה טבעת נישואין .

שזה לא נעשה . הנערה התחרטה והחליטה למחרת שהיא לא רוצה להתחתן עם אותו בחור . הייתה צריכה לשבת לו על הצוואר ולשכנע אותו שישחרר אותה

אני לא מבין , האם אחרי 7 ברכות היא נחשבה אשת איש ?? , אני לא יודע מה היה התהליך אך לבסוף קיבלה תעודת רווקות מהרבנות . הסיפור הוא אמיתי בדיוק לפני 56 שנה . לפי המקרא : ( החידוש של התורה הוא, לא בכך שיש מצווה לארשׂ אישה, אלא בכך שלאירושׂין יש תוקף משפטי. ומסתיים עם ספר כריתות ) רשום באתר : חדרי חדרים . תודה רבה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חסרים פרטים רבים בשאלה. נא לפרט ולכתוב בצורה מסודרת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ