גאולה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/11/23 14:39 ז בכסלו התשפד

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה:

הרי כדי שנגאל אנחנו צריכים להיות מאוחדים ואני פשוט לא כלכך מבין אם אני מרגיש קרוב להשם ומקורב וממש מחכה למשיח ואחד אחר לא למה אני צריך לסבול בגלל אותו אחד הזה?

לדוגמה אני מקורב ומחובר להשם יתברך אך עוד אדם נוסף הוא שמאלני ונגד הדת וההלכה

למה אני סובל ולא נגאל בגלל אותו אחד?

נכון שעם ישראל ערבים זה לזה אך כשאנחנו מנסים לחזק ולהוכיח לאנשים את קיום אלוקים והם לא מאמינים עדיין וכופרים בתורה כולה ולמרות הכל לא מוכנים להתחזק אפילו קצת למה אנחנו אשמים?

תשובה

שלום לך

דאגתך ברורה אבל נובעת מטעות קטנה. אין הגאולה / משיח מגיעים לאדם פרטי או לחלק מעם ישראל, גדול ככך שיהיה.

אלא הקב"ה בחר בעם ישראל כעם, כמו שאנו מברכים בכל יום 'אשר בחר בנו מכל העמים, ורק אז נתן לנו את תורתו. כך גם נגאל כולם ביחד כעם. ביחד עם אותו אחד שכעת מדבר נגד הדת.

אינך אשם אך אינך יכול להגאל לבד, בלעדיו.

בהצלחה במהרה בימינו דוד לוי