יחסי אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/11/23 20:03 ב בכסלו התשפד

שאלה

האם אשה רווקה שגורמת לגבר להוציא זרע לבטלה (ע"י דיבור מגרה) עוברת גם על "שפיכת זרע לבטלה"

במידה וכן איך אפשר לעשות תיקון

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אישה לא אחראית בשום מקרה על מה שעושה גבר - הגבר איננו תינוק, הוא אחראי על מעשיו ויתן עליהם את הדין.

במקרה שאת מתארת הגבר לא צריך להקשיב לדיבורים כאלה, אם הוא מקשיב זה חטא שלו.

בלי קשר למה שקורה לגבר, ודאי אישה שמדברת דיבור מגרה עושה מעשה פסול, התיקון שלה הוא לחדול מכך ולא לחזור לכך.

אגב, אינני מבין את הקשר בין הכותרת ובין התכן של השאלה.