כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/23 19:31 ג בכסלו התשפד

שאלה

אבא שלי ואימא שלי עברו המון בחיים ובשנה האחרונה ההתנהלות שלהם בלתי נסבלת

אבא שלי מוריד אותי מהלימודים ומהחלומות שלי

תמיד מאשים אותי בהכל , אימא שלי מקללת אותי ושתיהם מרכלים על הילדים שלהם דברים לא נעימים

אחי התנהג אלי באלימות פיזית ומילולית ואבא שלי לא מנע את זה וצחק מיזה

כרגע אני לא בבית כי השהות איתם סיכנה את מצבי הנפשי והפיזי

התקשורת שלי איתם זה הודעות של שבת שלום וביקור קצר מידי פעם

אבא שלי רוצה שאבוא לקידוש וארוחה והוא אומר שכשאני לא באה אני עושה לו צער

אבל בשבילי זה יותר מידי לנפש

הם לא מוכנים להשתנות אפילו טיפה והכל הם מאשימים אותי

האם אני עוברת על ההלכה בגבולות ששמתי ?

או שאני מחויבת להקשיב לאבא שלי ולבוא לקידוש ולעשות מה שמבקש ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית אין לך חובה לבא לבית לקידוש וארוחות, שאין כבוד או"א אלא בדברים ששייכים להם, מאכילו משקהו וכדו' אבל כאן זה לא צרכי ההורים הישירים אלא אלו דברים רוחניים. אבל מאידך אסור לצער את ההורים, אבל גם אסור להורים לצער את הילדים. על כן כדאי במקרה כזה לשבת ולשוחח עמם, ולהגיע לאיזה פשרה פעם במספר שבועות לבוא, ולהגיד להם שאם הם ימשיכו להתעלל בך לא תבואי יותר, ולא תהא לך עבירה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ