זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/23 16:51 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום אני נטלי יש לי שאלה..

אמי הלכה אל רב ושאלה אותו מתי זוגיות תגיע אליי והוא אמר בעוד שנה ו8 חודשים.

אני כבר מוכנה לזוגיות ונישואין שנה וכל יום מתפללת ועושה המון בשביל זה.. והרגשתי תמיד שבגיל 21 השנה אני הולכת להכיר את הזיווג שלי ולהיכנס תחת החופה. האם מותר לרב לומר ולהקציב לי זמן? או שזה לא תמיד בהכרח נכון? רק המחשבה שזה יהיה בעוד כמעט שנתיים אוכלת אותי כי נוד שנתיים אני רואה את עצמי כאמא, ולא רק נכנסת לזוגיות.

תודה רבה! אני ממש חייבת תשובה מכם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם ארבעים יום קודם לידת האדם יוצאת בת קול ואומרת בת פלוני לפלוני, אבל זה תלוי הרבה במעשה האדם בעולם, אם הוא מרבה טוב לאחרים גם אליו הקב"ה ירבה טוב, ולכן השתדלי לעשות הרבה טוב ושמחה בחיים ואי"ה תמצאי את זווגך בעתו וזמנו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ