חילוני

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/12/23 23:44 כא בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, קצת רקע אני בערך מאז הבר מצווה שלי מאוד התרחקתי מהדת אף על פי שהסבים שלי אנשים דתיים אחותי גם כן ורוב המשפחה שלי מסורתיים ואבי מאדם שעד לפני שנה היה אוכל חזיר פתאום מברך על שתייה

אף על פי שהייתי בגן דתי כרגע אינני יודע להגיד מה שהיתי אבל בזמן האחרון שמתי לב שיש הרבה אנשים דתיים שאני מאוד מעריך ורואה בהם כהשראה בשבילי וכמו שילד רואה סרט של סופרמן ורוצה לדעת לעוף אני רואה גיבורים אמיתיים שאני מעריך ורוצה לטעום ממקור הכוח שלהם

אז התחלתי להניח תפילין והתחלתי להסתובב קצת עם כיפה ואינני יודע האם זה בסדר מרגיש שאני קצת צבוע לא שומר שבת לא דתי ועדיין מסתובב עם כיפה אבל אני מרגיש שזה ההשפעה והשמירה של אלוהים עליי שמכיוון שזה צמוד לראשי זה גורם לי לחשוב ולהתנהג בצורה נקייה חשוב להגיד שאני מאמין אולי לא בדיוק כמו אנשים דתיים אבל בדרך שלי האם ההתקרבות שלי לה׳

היא בסדר והאם זה שהתחלתי להסתובב עם כיפה זה בסדר ולא שגוי ומזלזל מצידי

תשובה

שלום לך,

תזכה למצוות על התקדמות ותמשיך להתקדם.

אם הכיפה מוסיפה לך יראת שמים - זה מצוין.

ככלל כל מצוה עומדת בפני עצמה וכן כל עבירה בפני עצמה. תנסה להקפיד על שמירת שבת וכשרות לפחות כאשר הכיפה לראשך, כדי למנוע הונאת הבריות וחילול השם .

בתחומים אחרים תתקדם בקצב שלך.

בהצלחה דוד לוי