אופן חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/23 19:34 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב, שאלה קטנה ולדעתי חשובה בנוגע לחזרה בתשובה

אני אדם שחטא המון בשנים האחרונות. בין אם זה זרע לבטלה, נגיעה וראייה לא צנועה של נשים, לא עסקתי בתורה... הייתי אפילו מחשיב את עצמי ככופר בשלב מסוים.

ב"ה הקדוש ברוך הוא סייע לי וסלל לי דרך למצוא אותו, ואחרי בירור עצמי והתייעצות עם רבנים, אני אדם מאמין ותלמיד ישיבה. הבעיה היא שאני גורר איתי את כל החטאים של העבר שאני מאוד מצטער עליהם. אני ניסיתי לחקור קצת מאיפה להתחיל את התשובה, מה בדיוק השלבים של התשובה כדי שאני יחזור בתשובה כראוי, אבל יצאתי רק עם הרבה ידע על חזרה בתשובה ולא מה לעשות. אם אפשר, אני מאוד יעריך את זה אם תוכל לתת לי מן רשימת הוראות של שלב אחר שלב מה אני צריך לעשות כדי לחזור בתשובה כראוי, ולהתקרב לה' כמה שיותר.

המון תודה שהדת מזמנך לקרוא את השאלה, זה לא מובן מאליו, ואשרי כולכם שאתם עוסקים בתורה ובתיקון כלל עם ישראל.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מבין שאתה לומד בישיבה, על כן בודאי יש בישיבה מדריך, משגיח, אברך מבוגר שמכירים אותך היטב ויכולים להדריך אותך. אני לא מכיר אותך אישית ולכן כל עצה היא תהיה כללית ולא מדויקת, אלו שעמך בדרך בודאי מכירים אותך יותר טוב ויתנו לך עצה טובה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ