שמירת הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/11/23 22:05 כט בחשון התשפד

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בחור בן 25, אני רוצה לספר לך שאני פוגם בברית כל יום יומיים, הכי הרבה ששמרתי את הברית זה 10 יום אולי, בחיים שלי לא בצלחתי לשמור 40 יום, ובאמת זה לא הרצון שלי, אני לא רוצה לחטוא לא רוצה, אני מרגיש ששום דבר לא הולך לי החיים, בדיוק גם אני והחברה נפרדנו לפני למעלה מחודש, והמצב הכלכלי שלי על הפנים ובגללי אני אשם באמת, אין לי שקל לכלום, ואני המינוסים ובהלוואות.

האם זה שאתאמץ ואשמור על הברית 40 ימים החיים שלי ישתנו? אראה יותר פרנסה? יותר דברים יסתדרו לי

תשובה

שלום אח יקר

אני לא חושב שהנושא הוא דווקא 40 יום.

כל מאמץ שלך וכל הצלחה, אפילו הכי קטנה, שלך, הם יקרים מאוד מאוד בעיני הקב"ה, וכמו שאומר רש"י במסכת קידושין (דף לט,ב): "ההוא ישב ולא עבר עבירה, דקאמר נוטל עליה שכר, בעבירה שבא לידו וכפה יצרו ולא עבר, אין מצוה יתירה מזו", כלומר, הצלחה לעמוד בפני היצר, גדולה מכל המצוות.

בנוסף, הקב"ה יודע שאתה לא רוצה לחטוא, שאתה שונא את זה, ושאתה מתבייש בזה, וחז"ל אמרו ש'כל העושה דבר עבירה ומתבייש בה, מוחלין לו על כל עוונותיו'.

למעשה, אני מבקש שתקרא את התשובה הבאה, ואת התשובות המובאות בה, ותפנה לסיוע לאחד מהגופים שמוזכרים שם

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1157728-1/

מוזמן לכתוב שוב

בע"ה שיהיה בהצלחה, ואל תשכח לרגע איזה יהלום יקר אתה בעיני הקב"ה