נכשלתי בטסט שני

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/11/23 15:00 ז בכסלו התשפד

שאלה

נכשלתי בטסט שני עם הטעות שנכשלתי גם בטסט ראשון ועוד טעות אחרת. הטסטר היה ממש חמוד, ישב איתי 10 דקות ורק הרגיע אותי אני ממש מבואסת כי התפללתי מלא, עשיתי הפרשת חלה וגם עשיתי את הסגולה של 18 נרות. הייתי בטוחה שאני עוברת וכשהוא נגע לי בהגה לא האמנתי בכלל. עברתי בכביש וחשבתי שהוא עם נתיב אחד ובסוף זה היה דו נתיבי, מה שגרם לי גם להיכשל בטסט הראשון. אני ממש מבואסת מיואשת. אני כן מאמינה שהכל לטובה בסוף אבל אני לא מצליחה לראות את זה עכשיו, אני לא יודעת מה לעשות

תשובה

שלום לך,

ראשית אין חובה ללמוד נהיגה.

את הלכת לחפש כל מיני סגולות שאינן קשורות - זה לא נכון וחבל על הנרות וכד'.

הסגולה הבדוקה ביותר היא להתאמן יותר ויותר על ידי לקיחת שיעורם נוספים.

לימוד הנהיגה הינו טכניקה וצריך להתאמן בה ככל שנדרש וכבר כמעט הוכח שמי שלומד מעט שיעורים הוא נהג הרבה פחות טוב ממי שלמד 40-80 שיעורים.

עדיף מכל סגולה להקדיש זמן וממון זה לתרגול נוסף.ולהגיע לטסטים נוספים כמה שתצטרכי.

בנוסף לכך -

רשיון נהיגה הוא דבר מסוכן ביותר, וכבר אמר הרב קוק שאם היתה סנהדרין נוהגת בזמן הזה לדעתו היא היתה אוסרת את קיום המכוניות בכלל.

צריכה להתפלל שאחרי שתעביר תזכי לנהוג בבטחה ובשלום בבריאות הגוף ובבריאות הנפש עד 120. לראות בנהיגה הזדמנות לשפר את מידת החסד ומידת הוותרנות ושלא תפגעי באף אחד לא אדם ולא בעל חיים ולא רכוש, ושאת ונוסעייך לא יפגעו ויהיו תמיד רגועים בנהיגתך.

בברכה לנהיגה בטוחה לאורך ימים ושנים

דוד לוי