אמירת תחנון בבית כנסת ביום של מילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/11/23 21:01 כט בחשון התשפד

שאלה

שלום לרב,

כנזכר בשו"ע קל"א נוהגים לא ליפול על פניהם בבית כנסת ביום מילה (משנה ברורה: אף שאין מתפללין שם בעלי הברית).

שאלתי : בבית כנסת שלנו יש מרתף (שגם שם מתפללים לפעמים). אם יש ברית במרתף (שזה מתחת לאולם התפילה הרגיל),

האם נאמר תחנון -כי זה מקום אחר, או שמא נחשב כחלק בלתי נפרד מהאולם למעלה בו מתפללים, ואז לא נאמר תחנון ?

בתודה מראש,

תשובה

בס"ד

שלום רב!

תשובה לשאלתך מתוך פניני הלכה:

ולא רק במניין שאחד מבעלי הברית מתפללים בו אין אומרים תחנון, אלא אף בבית הכנסת שבו תיערך הברית אין אומרים תחנון. ובבניין שיש בו כמה אולמות תפילה, רק באולם שתיערך בו הברית אין אומרים תחנון. ואם הם קהילה אחת, בכל המניינים שבכל האולמות אין אומרים תחנון.