השתתפות וירטואלית בבר מצווה לנכד, בתוך ימי השבעה.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/11/23 08:29 כט בחשון התשפד

שאלה

מאתמול אני יושבת שבעה על על אחות למחצה שנפטרה ביום ששי ערב שבת.

היום בערב, נכדי שיחי' חוגג בר מצווה, ואני כמובן לא אוכל להשתתף בשמחה. שאלתי, האם מותר לי לשלוח לילד ברכה מוקלטת בוידיאו ?

תשובה

שלום וברכה

ראשית המקום ינחמכם.

ובד בבד - ישמחכם בכניסת נכד למצוות.

יסוד האבלות הוא אי-הסחת הדעת מהאבלות, ואנחנו אמורים להימנע מהסחות דעת. לא זו בלבד, אלא שבכלל כל אמירת שלום של אבל מרחיקה מן האבלות, ואף שאין אנו מקפידין על כך כבר מאות שנים (רמ"א שו"ע יו"ד שפה, א), ובכל זאת.

על כן, לשלוח ברכה מוקלטת שעיקרה שמחה אינה ראויה באבלות.

אולם, אם הסרטון המוקלט מכוון לכניסתו לעול מצוות, לבגרות שלו, לאחריות, לזכותה גדולה להיות חלק מברית שומרי המצוות וכדו' - אלה דברי חיזוק ומוסר, והם מותרים.

כל טוב